6 kreatív módszer a fürdőszoba rendszerezéshez gyerek mellett

fürdőszoba rendszerezés

Lehet, hogy sokszor visszasírtad már azokat a napokat, amikor rendezett és átlátható volt a fürdőszobátok. Természetes, hogy a gyerekek érkezésekor más rendszert kell bevezetni, de a tippjeink segítenek abban, hogy gyerek mellett is egy harmonikus, átlátható fürdőszobája legyen a családnak, nem szükséges velejárója a gyermekek érkezésekor a katasztrófaövezet sújtott fürdőszobai terület.  Ha szeretnél kényelmes és gyors napi munkafolyamatokat, akkor rendszerezz és pakolj úgy mint a profik.

Mindannyian tudjuk, hogy a gyerkőcök érkezésével sok-sok új dologgal bővül az elpakolnivalók listája: még több törülköző, kis és nagy játékok, fellépők, bili… stb. Valóban akár egy kész káosz is lehet a fürdőszoba, de megfelelően innovatív rendezési és tervezési ötlettel meglátod milyen könnyűvé varázsolhatod a napi folyamatokat gyerek mellett is.  

6 tippünk:

1. Válassz a nevük kezdőbetűi szerinti kampókat

Az első és legfontosabb a földön heverő törülközők elkerülése végett, ha sima kampók helyett olyan betű kampókat választasz, ami a nevük kezdőbetűjét jelzi. Ha még kicsi és nem tud olvasni, akkor sincs mitől tartani, már igen kis korban képesek megjegyezni melyik “jel” az övéké. Célszerű olyan magasságba helyezni a kampókat, amit ők is könnyen elérnek, elkerülve a felmászás miatti esetlegese baleseteket, ha magasabb helyre tennétek. Máris megspórolsz egy csomó időt magadnak azzal, hogy nem kell utánuk pakolni, valamint játszva tanítod meg őket a rendre és odafigyelésre.

TIPPÜNK: Kiegészítheted a kampókat esetleg a saját fotójukkal, rajzukkal, amit a kampó fölé tudsz helyezni. Így akár még személyesebbé és barátságosabbá is teheted. Vagy akár kampó helyett fel is festheted a kezdőbetűket egy sima kampó fölé. Mielőtt belevágnál tervezd meg akár egy sima A4-es lapon, mérj, számolj, tervezz!

2. Rendszerezd vidám szennyestartókba külön az ő ruháikat

Ha szeretnéd már egész kicsi korában megtanítani, hogy a levetett piszkos ruhákat nem a földre, nem eldugva valamelyik szék alá kell tenni, akkor érdemes olyan szennyestárolóba beruháznod, ami csak az övéké. A gyerekek nagyon szeretik, ha már egész kicsi koruktól kezdve úgy kezelik őket, mint egy mini felnőttet. Hogy neki is olyan “menő” dolgaik legyenek, mint a felnőtteknek 🙂

TIPPÜNK: a vidám, design, amerikai 3 Sprouts szennyestartóval igazán könnyűvé varázsolhatod a napi szennyes elpakolását. A gyerekek a fürdőben, a részükre fenntartott szennyestartókba tudnak közvetlenül pakolni, utána irány a kád a fürdéshez. Egy könnyed mozdulattal a füleket felhajthatják és amikor belepakoltak, lehajtják. A hálós alja pedig segít a megfelelő szellőzésben. Ha már nem használjátok szennyestárolásra, kiváló játéktárolásra is.

3. Tartsd egy helyen a tisztálkodási szereiket

Valószínű te is a “nemszeretem” dolgok közé sorolod, amikor a fürdőszoba több pontjában van egy sampon, popsikrém, habfürdő és minden takarítás előtt le kell pakolnod. Ennek megelőzéseképpen válassz egy olyan füles tárolót, amit bárhová magaddal tudsz vinni, egy helyen tudod tartani az összes baba- és gyermekápolási kozmetikumot. Így egyrészt nem tűnik el, másrészt gyorsabbá és hatékonyabbá teszed magad számára a fürdőszoba takarítását.

TIPPÜNK: válassz olyan merev falú tárolót, ami stabilan tartja a benne található kozmetikumokat, tartást biztosít nekik és a rajta található fülének köszönhetően könnyedén tudod mozgatni. Itt találod őket, KLIKK!

4. Játékok egy helyre rendszerezve

Valljuk be őszíntén a legnagyobb felfordulást, ki és bepakolást a fürdőszobai játékok tudják okozni. Egyrészt rengeteg időt jelent, ha minden egyes nap ki kell pakolni a szobából, behozni melyiket szeretné a fürdőkádba vinni, majd megvárni, amíg megszárad és utána bevinni a gyerekszobába.

TIPPÜNK: érdemes olyan, kifejezetten fürdőszobai fali csempére egy mozdulattal ráhelyezhető hálós tárolót beszerezni, ahová egy helyre tudjátok gyűjteni a fürdős játékokat. Így megkíméled magad a mindennapos ki és bepakolástól, sőt a gyermeked is rászoktathatod, hogy maga után bepakoljon a tárolóba. Könnyen kiszárad utána és a következő fürdésnél ismét egy mozdulattal elő tudja venni a napi kedvencet. Itt találsz fürdőszobai tárolókat, KLIKK!

5. Kis fürdőszoba, maximális kihasználtság

A nagyon kicsi fürdőszobák számára előnyösek lehetnek olyan tárolók, amit az ajtóra tudtok akasztani. Így ha sok apróság van a fürdőszobában, érdemes olyan megoldást keresni, ami az amúgy is kicsi fürdőszobából nem vesz el több helyet.

TIPPÜNK: keress mindenképpen több rekeszes megoldást, ami segít a megfelelő rendszerezésben és segít tematikusan pakolni. Az akasztóban olyat válassz, amit egy mozdulattal fel tudsz tenni a fürdőszoba ajtajára és egy mozdulattal el tudod távolítani, ha már más funkciót szeretnél, hogy betöltsön. Itt tudsz körbenézni, KLIKK!

6. Tervezz, számolj, jegyzetelj!

Mielőtt elkezdenéd a nagy bevásárlást, érdemes egy listát készíteni (nekünk nagyon bevált a listakészítés a fölösleges vásárlás elkerülése végett) az alábbi szempontok szerint:

  • mekkora a fürdőszoba
  • hány gyerek van
  • milyen és mennyi játék kerül mindennap a fürdőszobába
  • mivel megy el a legtöbb időd a napi rendszerezésben
  • mivel tudnád őket is bevonni a folyamatokba

Ajánljuk még:

One thought on “6 kreatív módszer a fürdőszoba rendszerezéshez gyerek mellett

  1. Pingback: Uzsonnás táska körkép - avagy mi alapján válassz? | Kiddiez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X