Gyerekszoba ötletek – tervezz úgy akár egy profi

gyerekszoba ötletek

Biztos te is érezted már miközben az Instagram, Pinterest ötletcsodákat láttad, hogy azon gondolkoztál, vajon milyen lenne az igazán tökéletes szoba gyermeked számára és hogyan fogj hozzá. Ami igazán az ő egyéniségét fejezi ki, ahol szabadon tud játszani, alkotni, ahol igazán otthon van minden tekintetben.

Nagyon fontos a színek harmóniája, hiszen már egész kiskorban megalapozhatod gyermeked ízlésvilágát, nem beszélve arról, hogy egy harmonikus környezet egyfajta nyugodt hátteret is tud biztosítani a mindennapi játék, életük során.

Mik a legfontosabb szempontok mielőtt nekiállnál?

Mielőtt nekiállnál mindenképpen csinálj egy listát, tervezd meg mire van szükség és mik azok a kiegészítők, amiket be kell szerezned. Milyen kép és színvilág van a fejedben, mik a szoba méreteinek lehetőségei. Érdemes ezekről az oldalakról inspirálódni, de vigyázz, könnyen abba a hibába eshetsz, hogy az innen-onnan vett ötletek ömlesztve egy igazi kavalkáddá nőhetik ki magukat.

Tervezz, inspirálódj, készíts ötletlistát:

 • színválasztás – legyen szó akár tapétáról, akár falfestésről, fontos mielőtt nekikezdesz, hogy ne legyen egy kész színkavalkád a szobája. Válassz inkább finom halvány színeket, amikkel jobban tudsz több színt kombinálni. Plusz kalkuláld bele, hogy nem egy üres szoba lesz. A játékok sokszínűsége egy már eleve erős falmintával nagyon erősen hathat.
 • tárolás: mennyi és milyen típusú játékai vannak? Kisméretűek vagy sok nagy játéka van? Ahhoz, hogy könnyen és egyszerűen megtanítsd a rendrakásra (és ne te pakolj helyette), fontos az olyan tárolók kiválasztása, amikbe egy pillanat alatt fajta szerint pakolhat. Könnyen mozdítható, rendszerezhető.

Ha megtanítod már egész kicsi korában, hogy rend legyen maga körül – ami több szempontból is előny, hiszen könnyen megtalálhat bármit – , akkor később neked is több időd marad, hogy az együtt töltött időt tartalmasan töltsétek el és egyúttal játék közben tudod önállóságra tanítani.

 • ruhaszekrény kiválasztása: mielőtt vásárolnál, mérd le a pontos méreteket és próbálj méretarányos rajzot készíteni (nem szükséges profi tervezői program), hogy lásd, miképp fog elférni a szobában. Figyelj arra, hogy legyen kellő mozgástere, ne zsúfold tele szekrényekkel a szobát. Egyrészt nem is esztétikus, másrészt nem lesz helye, ahol nyugodtan játszhat.
 • asztal székkel: az alkotás helyszíne. Érdemes könnyen tisztán tartható és stabil bútort vennünk, ami a mindennapokban nagy segítség lehet egy festős, temperás alkotás után. 🙂
 • szőnyeg: a gyerekszoba lelke lehet a megfelelő szőnyeg kiválasztása. Mindenképpen érdemes itt is figyelembe venni milyen színeket választottál, milyen a fal és a bútorok színe, hogy egységes képet tükrözzön. TIPPÜNK: ne feledkezz meg a szépségen kívül a megfelelő biztonságról: mindenképpen szerezz be csúszásgátlót a szőnyeg alá, vagy csúszásgátlóval ellátott szőnyeget keress. A nagy rohangálásoknál nagy hasznát fogod venni és elkerülöd az esetleges baleseteket.
 • fogasok szekrénybe: célszerű olyan bársony borítású fogast vásárolni, amiről nem csúszik le a gyermek ruhája, könnyen tisztítható és a mérete megfelelő (nem tágítja ki a kis ruhákat). TIPPÜNK: 3 Sprouts ruhafogasok többféle színben
 • könyvtartók: mielőtt csak a színt választanád ki mindenképpen vedd figyelembe, hogy olyat válassz, ami egyrészt biztonságos (ne tudja magára borítani), másrészt el tudja érni a könyveket, tudjon választani mesekönyvet, amit lapozgathat.

 • textília: függönyök, ágyneműhuzatok, ágytakarók. Ha már kicsit nagyobb a gyermeked mindenképp vond be a vásárlási folyamatba, vedd figyelembe mi a kedvenc karaktere, édesebb az alvás is, ha a “barátai” vele tartanak az alvásnál is.
 • éjjeli lámpák, éjjeli fények: eljön a te gyermekednél is az az idő – ha még nem jött el – hogy azt kéri hagyd égve este a lámpát, mert fél. Jönnek a szörnyek, manók (kinek mi 🙂 ) Segítségedre lehetnek olyan éjjeli fények, amik tompa fényükkel nem zavarják az alvásban, azonban megnyugtató formájuk, színük segít az elalvásban nekik.

 • fali és asztali képek: ami igazán nagyot dobhat egy gyerekszobán, azok a megfelelően kiválasztott formájú, mintájú és színű képek.

 • Magasságmérők: nőnek mint a gomba, igaz? Bár nem tűnik olyan fontosnak egy magasságmérő használata, de hidd el nekünk nagyon jó érzéssel nézi vissza a család apraja-nagyja a cseperedés folyamatát.

Te mivel egészítenéd ki a listát?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

X

mert mi így háláljuk meg, hogy velünk vagy...

10% kedvezmény

Kuponkód: thanks1210

Érvényes: 2020.08.30
(akciós termékekre nem él a kedvezmény)

Érvényes: 12.31 és minden 10.000 Ft feletti vásárlás esetén